HR++ glas - Ohlmann & Uhrig
 • Ma – Vr: 9:00 – 17:00
 • 033 2022663
 • HR++ glas

  Hoogrendement beglazing

  HR++ glas

  Thermoplus HR++ beglazing, topklasse met hoog rendement

  HR++ glas is een dubbele beglazing waarvan het blad dat zich aan de binnenzijde van het gebouw bevindt, aan de spouwzijde van de beglazing voorzien is van een dunne super-isolerende coating. Deze coating is het resultaat van een uiterst geavanceerde technologie: een elektromagnetisch procédé voor het aanbrengen van metaaldeeltjes onder vacuüm. De tussenspouw is gevuld met Argon gas, welke een directe koudeoverslag weet te voorkomen.

  Eigenschappen

  De metaallaag zorgt voor een “beperkte emissiviteit” dat wil zeggen dat ze als een onzichtbaar thermisch scherm werkt dat voorkomt dat de warmte in de binnenruimte naar buiten ontsnapt. De beperking van de warmte-uitwisseling tussen de verschillende omgevingen leidt tot een daling van de energieverliezen. Deze daling blijkt uit de U-waarde van de beglazing (uitgedrukt in W/m².K): hoe lager de U-waarde des te lager het energieverlies, en dus hoe hoger de warmte-isolatie. Deze soort beglazingen met hoog rendement (HR++) onderscheiden zich eveneens door hun zontoetredingsfactor van maar liefst 60%. Met andere woorden, ze vangen bij zonnig weer 60% van de gratis zonnewarmte op. De huidige HR++ soorten komen zelfs met een spouw van 15 mm tot een U-waarde van 1.1!

  “U-waarde”

  Hoe minder warmteverlies, hoe beter voor iedereen.

  De “U-waarde” geeft aan hoeveel warmte via het glas verloren gaat. Hoe kleiner deze waarde, hoe beter de beglazing isoleert.

  De U-waarde van enkelglas is “5,8”, die van normaal dubbelglas “3” en van HR++ glas tot “1.1”!  Een zeer nuttige investering: Het warmteverlies maximaliseren, dat betekent minder stoken voor een aangenamer woonklimaat.

  Voordelen

  • Talloze toepassingen mogelijk zoals gelaagd of gehard veiligheidsglas en/of een gefigureerde/ondoorzichtige glassoort.
  • De productie van Thermoplus is gebaseerd op de hoogste en meest strikte kwaliteitscontroles van de sector isolerend glas

  Toepassingen

  Aangezien isolerende beglazingen alom gebruikt worden in alle residentiële en commerciële toepassingen, lenen de Thermoplus producten zich voor zeer uiteenlopende toepassingen.

  Garantie

  Tien jaar fabrieksgarantie op de dichtheid van de isolatie eenheid.