Gelaagdglas - Ohlmann & Uhrig

Gelaagdglas

Gelaagde veiligheidsbeglazing

Eigenschappen

Stratobel is ons omvangrijke gamma gelaagd glas dat enkel en alleen werd ontwikkeld om u veilig te houden. Het ziet er net zo uit als normaal glas, maar is sterk genoeg om bescherming te bieden tegen verwondingen, vallen, inbraken en vandalisme.

Die doorzichtige bescherming is te danken aan een tussenlaag van polyvinylbutyraal (PVB), een plastic materiaal dat tussen twee glasbladen wordt geplaatst.Het glas wordt aan meerdere impactniveaus en verschillende tests onderworpen, en de uiteenlopende dikten en configuraties bepalen het veiligheidsniveau.
Door het aanbrengen van specifieke PVB-lagen, specifiek getint floatglas en glascoatings kan een nieuwe functionaliteit aan de veiligheidscomponenten worden toegevoegd.

Voordelen

Alle producten in dit assortiment zijn verkrijgbaar in zeer uiteenlopende standaardgroottes en -structuren. Afhankelijk van de markt kunnen nog andere afmetingen en diktes beschikbaar zijn, en zulke afwijkende specificaties kunnen middels een minimumbestelling tevens worden aangevraagd.

Toepassingen

De drie belangrijkste functies van dit gamma zijn:
Bescherming tegen verwondingen – getest en gecertificeerd conform EN 12600 (Klasse: 1B1 – 2B2)

Als dit glas breekt, valt het niet in scherpe scherven uiteen maar in stompe stukjes die aan de PVB-laag blijven kleven. Dat maakt het zeer geschikt voor bushokjes, deuren, vensters, balkons, koepels en andere dakbeglazing. Het glas, dat uit twee glasbladen en ten minste één PVB-tussenlaag bestaat, beperkt het risico op verwondingen door accidentele schokken.

Bescherming tegen vallen – getest en gecertificeerd conform EN 12600 (Klasse: 1B1)

Indien er een risico bestaat dat iemand door het glas valt, bijvoorbeeld bij vensters die van de vloer tot het plafond reiken, bij balustrades en bij leuningen, worden dergelijke vallen bij dit product, dat uit twee glasbladen en ten minste twee PVB-tussenlagen bestaat, voorkomen omdat het glas bij elkaar wordt gehouden – zelfs wanneer het per ongeluk zou breken.

Bescherming tegen inbraak en vandalisme – getest en gecertificeerd conform EN 356.(Klasse: P1A-P5A)

Vensters zijn een potentieel toegangspunt voor inbrekers, maar dit product, dat uit twee glasbladen en ten minste twee PVB-tussenlagen bestaat, is uitstekend bestand tegen inbraak(pogingen). Met een kogelvaltest worden de prestaties van het glas geëvalueerd bij drie impactniveaus, variërend van kleinschalige manuele aanvallen tot opzettelijke inbraken.

Enkele samenstellingen

33.1  bestaat uit twee bladen van 3 mm. floatglas en één pvb laag van 0,38 mm.

33.2  gelijk als 33.1 maar dan met (2 x 0,38) is dan 0,76 mm.

44.1  bestaat uit twee bladen van 4 mm. floatglas en één pvb laag van 0,38 mm.

44.2  gelijk aan 44.1 maar dan met (2 x 0,38) is dan 0,76 mm.

44.4  gelijk aan 44.1 maar dan met (4 x 0,38) is dan 1,52 mm. (meer braakvertragend)

Zo bestaan er ook nog dikkere toepassingen als;

55.2  &  55.5  &  66.2  &  66.4  &  88.2  &  444.6  enz. enz.