Geluidswerend glas - Ohlmann & Uhrig

Geluidswerend glas

Geluidwerende beglazing

Met het toenemende verkeer op de weg, over het spoor en in de lucht is de vraag naar geluidwerende materialen toegenomen. Geluidwering is geen luxe meer, maar een essentiële functie van onder andere beglazingssystemen. Denk aan de Arbowetgeving, medische noodzaak of ons comfort; geluidsisolatie is niet meer weg te denken als het gaat om het vermijden van lichamelijke klachten die door stress en lawaai veroorzaakt kunnen worden.

Pilkington Optiphon™ en Pilkington Insulight™ Phon bieden de hoogste geluidsisolatie. De gewenste akoestische prestaties kunnen worden bereikt door middel van verschillende productcombinaties, afhankelijk van de specifieke vereiste geluidsreductie.

Ons aanbod van producten kan een geluidsreductie (Rw) bereiken van meer dan 50 decibel. Ze kunnen ook gecombineerd worden met andere Pilkington producten die extra voordelen bieden, zoals thermische isolatie, zonwering en zelfreinigend.

Hoe het werkt

De zorgvuldige en weloverwogen keuze van glas kan cruciaal zijn bij het helpen van het beperken van het geluidsniveau en bij het voldoen aan de geluidseisen. De hoogste geluidsreductie wordt bereikt met akoestische gelamineerd glas.

Glas reguleert het geluid door:

  • Reflectie: stuurt het geluid terug naar de bron
  • Absorptie: het geluid wordt door het glas geabsorbeerd

 

geluidswerend

 

We kunnen op verschillende manieren het geluidsniveau verminderen door bijvoorbeeld de ruit dikker te maken met behulp van gelaagd glas of als isolatieglas (hoe groter de ruimte tussen de ruiten, hoe beter de isolatie). De beste prestatie wordt echter verkregen bij gebruik van akoestisch gelaagd glas, zoals Pilkington Optiphon™, en voor de hoogste geluidsisolatie, Pilkington Insulight™ Phon.