Isolatie glas - Ohlmann & Uhrig

Isolatie glas

Isolerende beglazing

 

Normaal Isolatieglas

Het begon in 1948 met het alom bekende “Thermopane”. Een benaming die wij nog regelmatig te horen krijgen als men het over het huidige isolatieglas heeft. De drie maanden levertijd van toen is nu nog maar zo’n anderhalve week. Er bestaat zelfs nog de mogelijkheid voor een spoedbestelling van enkele dagen.

Het is belangrijk dat de opbouw bestaat uit twee verschillende glasdiktes en een luchtgevulde spouw variërend van 6-9-12-15 mm. Hoe breder de spouw hoe meer isolerend.

“U-waarde”

Hoe minder warmteverlies, hoe beter voor iedereen.

De “U-waarde” geeft aan hoeveel warmte via het glas verloren gaat. Hoe kleiner deze waarde, hoe beter de beglazing isoleert.

De U-waarde van enkelglas is “5,8”, die van dubbelglas “3”. Een zeer nuttige investering: Het warmteverlies halveren, dat betekent minder stoken voor een beter woonklimaat.

Thermobel is AGC’s gamma isolerende beglazingen (dubbele of driedubbele beglazingen). Het belooft een uitstekende thermische isolatie en zonnewarmte via zijn ruime gamma coatings die talloze functiemogelijkheden bieden, zoals oververhitting tegengaan of de warmte juist binnen houden. Het brede Thermobel gamma vormt glasbladen om tot functionele elementen.

Voordelen

  • Talloze toepassingen mogelijk zoals gelaagd of gehard veiligheidsglas en/of een gefigureerde/ondoorzichtige glassoort.
  • Tal van mogelijkheden dankzij de flexibele verwerkingsmogelijkheden van AGC en het omvangrijke gamma AGC-coatings
  • De productie van Thermobel is gebaseerd op de hoogste en meest strikte kwaliteitscontroles van de sector isolerend glas

Toepassingen

Aangezien isolerende beglazingen alom gebruikt worden in alle residentiële en commerciële toepassingen, lenen de Thermobel producten zich voor zeer uiteenlopende toepassingen.

Garantie

Tien jaar fabrieksgarantie op de dichtheid van de isolatie eenheid.